Peš iz Maribora do Monaka in namigi za obisk pohodniških prireditev
vodoravna delilna črta

 

 

PEŠ IZ MARIBORA DO MONAKA

 

V zadnjem obdobju je v izjemnem porastu prečenje Alp, tako med gorskimi kolesarji, pohodniki kot alpinisti. Med njimi je tudi Jörg Wunram, novinar NDR (Norddeutscher Rundfunk), ki si je za svoj novi podvig zadal prečenje Alp od vzhoda proti zahodu, potem ko je pred kakšnim dobrim desetletjem opravil prečenje od severa proti jugu od Münchna do Benetk. »To je bila izjemna izkušnja«, pove in z veseljem se loteva tega novega podviga.

 

Prvega maja je tako v zgodnjih jutranjih urah iz Maribora, preko Pohorja, krenil na pot, dolgo 1.300 km, s katero bo zajel šest držav v osrčju Evrope (Slovenija, Avstrija, Italija, Švica, Francija, Monako) in v 100 dneh prehodil vse do Monte Carla.

 

Pot ga je prvi dan vodila od vznožja Pohorja naprej na Belvi in mimo Mariborske ter Ruške koče vse do obiska slapa Šumika, kjer je na Treh kraljih zaključil prvi dan. Drugi dan ga je pot vodila mimo Črnega jezera  na Osankarico vse do Koče na Pesku in mimo Lovrenških jezer na Ribniško kočo. Tretji dan do Koče na Kremžarejvem vrhu in v Dravograd. Danes zapusti Slovenijo in svojo pot nadaljuje v sosednji Avstriji. Kljub temu, da ga v teh preteklih treh dneh ni čakalo najlepše vreme je nad Pohorjem navdušen. Njegove odzive in celotno pot lahko spremljate na njegovem blogu (http://bit.ly/1Ky9uIL) in Twitterju, kjer pod #EUalpin redno objavlja svoja doživetja na poti (https://twitter.com/WunramJ).

 

Omenjenega novinarja je Zavod za turizem Maribor – Pohorje gostil v destinaciji tudi pred njegovim odhodom na pot, kjer je opravil vrsto intervjujev z našimi ponudniki in partnerji. Po ogledu mesta je obiskal Hišo Stare trte, Drava center, Turistično kmetijo Štern pri Kovačniku, Turistično kmetijo Dreisiebner in znamenito srce med vinogradi,  Vino Valdhuber in Radio SI, kjer so v nemški redakciji z njim opravili intervju.

 

 

SLOVENIJA HODI

 

V okviru spodbujanja in razvijanja pohodništva v Sloveniji kot turističnega produkta so se posamezne destinacijske turistične organizacije, pod okriljem združenja Pohodništvo&kolesarjenje giz, dogovorili o vzpostavitvi serije prireditev na temo pohodništva, ki naj bi združevale spoznavanje poznanih in manj poznanih pohodniških destinacij ter spoznavanje tradicij in kulinarike posameznih regij. Zavod za turizem Maribor – Pohorje kot partner giz-a si tako prizadeva za večjo promocijo naše regije.

 

Namen projekta Slovenija hodi je združevati pohodniške prireditve v posameznih destinacijah pod eno streho in z usmerjeno enotno promocijo povečati število obiskovalcev, nočitve v destinacijah in namestitvah v segmentu pohodništva in sicer na bazi tujih in domačih obiskovalcev ter povečati zanimivost in usmerjenost ponudbe pohodniških destinacij.

 

 

NAPOVED POHODNIŠKIH IN ŠPORTNIH PRIREDITEV V DESTINACIJI MARIBOR – POHORJE

 

Izpostavljamo nekaj pohodniških in športnih prireditev, dodatne informacije o ostalih so na voljo v Turistično-informacijskem centru Maribor na Partizanski cesti 6a, (0)2 23 46 611, tic@maribor.si.

 

Pohodi VINOTOUR

 

 • sobota, 23. 5. 2015 ob 10.00, Pohod za Dan mladosti

   

 • sobota, 27. 6. 2015 ob 10.00, Mini Vinotour Ratsch a.d.W.-Svečina – start vrtec Ratsch

   

 • sobota, 25. 7. 2015 ob 10.00, Jakobov pohod na Kebl

   

 • sobota, 29. 8. 2015 ob 21.00, Pohod ob polni luni v spomin na Jasmin Petan Malahovsky

   

 • sobota, 26. 9. 2015 ob 10.00, Jesenski Vinotour – Kmečki praznik

   

 • sobota, 31. 10. 2015 ob 10.00, HelloVINO čarovniški pohod

   

 • sreda, 23. 12. 2015 ob 18.30, Pohod z baklami do Pruha – žive jasli

   

 • nedelja, 4. 10. 2015 ob 10.00, Jesenski pohod Na Noge! na Urban
 •  Ostale pohodne in športne prireditve

   

 • 11. športna pomlad, 8. do 17. maj, www.sportnapomlad.si

   

 • 25. športni vikend Maribora, 6. in 7. junij, www.sportni-vikend.si

   

 • Pohorski treking, 6. junij, www.treking.si 

   

 • Trail Maraton Pohorje, 29. avgust, www.maratonpohorje.si

   

 

DODATNE INFORMACIJE:

 

Karmen Razlag, Svetovalka za razvoj in projekte, Zavod za turizem Maribor – Pohorje, T: 02 234 66 09, karmen.razlag@maribor.si

 

 


vodoravna delilna črta