Športne igre invalidov Maribora 2015
vodoravna delilna črta

 

Svet invalidov Mestne občine Maribor prireja Športne igre invalidov, ki bodo potekale v okviru športno-zabavne prireditve Športna pomlad 2015. Športne igre invalidov bodo potekale že šesto leto zapored.
 
V petek, 15. maja 2015, s pričetkom ob 13. uri se bodo člani osemnajstih invalidskih društev iz Maribora pomerili v kar devetih športnih panogah. V Ledni dvorani, v Dvorani Tabor ter na vrtnem kegljišču DU Tabor se bodo pomerili v pikadu, šahu, steznem kegljanju, ruskem kegljanju, namiznem tenisu, malem nogometu, ulični košarki na vozičku, metu na koš in metu na koš na vozičku. Prireditev bomo slovesno začeli s kulturnim programom, ki so ga pripravili člani Medobčinskega društva Sožitje Maribor in Društva gluhih in naglušnih Podravja Maribor.
 
Med invalidi je za športno prireditev zelo veliko zanimanje. Letos  je prijavljenih rekordnih 290 tekmovalcev, pričakujemo pa več kot 200 navijačev. Najboljši tekmovalci bodo nagrajeni z medaljami, ekipe pa s pokali, vsi tekmovalci pa prejmejo spominsko darilce.
 
Kljub veliki vnemi in tekmovalnosti invalidov pa glavni namen Športnih iger invalidov ostaja druženje in sklepanje prijateljstva med člani različnih invalidskih društev. Kajti samo z združenimi močmi bomo lažje uresničevali naš skupni cilj, to je izboljšanje enakih možnosti za invalide Maribora.
 
Več informacij:
Svet invalidov Mestne občine Maribor
Ana Mandl, sekretarka
T: 02 2201 202


vodoravna delilna črta