Otroška deklaracija za prometno varnost "Ohranimo življenja otrok 2015"
vodoravna delilna črta

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor si že več let prizadeva za večjo varnost udeležencev v cestnem prometu. Največ energije vlaga prav v zagotavljanje varnosti otrok, ki štejejo med najranljivejše udeležence cestnega prometa. Zanje pripravljajo številne preventivne vsebine in akcije, vse s ciljem jih naučiti varne udeležbe v cestnem prometu. Hkrati s tem vključujejo odrasle, da poskrbijo za varnost svojih in vseh otrok.

 

 

Vsi, ki se v Evropski uniji zavedamo nevarnosti cestnega prometa, stremimo k istemu cilju, k isti viziji – »viziji NIČ« (nič smrtnih žrtev in nič hudo telesno poškodovanih v prometnih nesrečah).  Kljub vsem prizadevanjem in vloženim resursom tako na vzgojno-izobraževalnem kakor tudi arhitekturno inženirskem področju, so na žalost smrtne žrtve na mariborskih cestah tudi otroci.

 

 

Svet za preventivo in vzgojo Mestne občine Maribor skupaj s prostovoljci, s sodelavci in skupaj s prijatelji iz Javne agencije RS za varnost prometa apelira na vse, da v čim večjem številu potrdite spletno deklaracijo #OhranimoŽivljenjaOtrok2015  na tem spletnem naslovu.

 

 


vodoravna delilna črta