Odgovorno do vseh živali v našem okolju
vodoravna delilna črta

 

Sporočilo podjetja Snaga, d.o.o.

 

Bliža se čas, ko bodo številne prostoživeče živali kotile mladiče, zato v Snagi, kjer skrbimo za zapuščene in izgubljene pse in mačke, pozimi pa krmimo tudi prostoživeče ptice, opozarjamo, da moramo kot skupnost poskrbeti tudi za njihovo varnost. Ob nabrežju Drave so si labodi že uredili svoja gnezda in pričakujejo naraščaj.
 
V tem času morajo biti še posebej pozorni lastniki psov, ki za sprehajalne poti uporabljajo območje ob Lentu. V urbanih okoljih morajo biti psi na sprehodih pripeti, vendar ugotavljamo, da se mnogi lastniki tega predpisa ne držijo. V času kotitve mladičev lahko s povodca spuščen pes napade prostoživečo žival in nehote pokonča mladiče. Da bi se izognili tovrstnim incidentom, naprošamo lastnike, da so v naslednjih tednih še bolj pozorni na gibanje svojih kosmatincev in jih vodijo na sprehode pripete na povodce.
 
V Mariboru imamo na najbolj obremenjenih sprehajalnih poteh nameščenih 107 koškov za pasje iztrebke. V kolikor tega posebnega koša ni, lahko lastniki psov iztrebke odlagajo tudi v običajne koše za odpadke, ki so rdeče barve. Še zmeraj je nedosledno pobiranje iztrebkov za lastniškimi psi na območju Maribora velika težava, na katero opozarjajo iz vseh mestnih četrti. Naši zaposleni, ki čistijo javne zelene in utrjene površine, dnevno zberejo približno tono odpadkov. Čisto in urejeno bivalno okolje je naša skupna odgovornost in zavedati se moramo, da lahko h končnemu cilju vsak prispeva svoj bistveni delček.


vodoravna delilna črta