Podelitev Glazerjevih nagrad v letu 2015
vodoravna delilna črta

 

Odbor za podelitev Glazerjevih nagrad je Glazerjevo nagrado za življenjsko delo za leto 2015 podelil pesnici in prevajalki Eriki Vouk.
 
Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja Mestne občine Maribor za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. Vsako leto se lahko podelijo Glazerjeva nagrada za življenjsko delo ter največ tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju.
 
Na razpis za Glazerjevo nagrado in Glazerjeve listine v letu 2015, ki je bil objavljen 17. oktobra 2014 in odprt do 17. decembra 2014, je prispelo 35 predlogov z 21 predlaganimi kandidati, od tega 15 kandidatov za Glazerjevo listino in 6 kandidatov za Glazerjevo nagrado za življenjsko delo. Strokovne komisije so opravile izbor ter Odboru za podelitev Glazerjevih nagrad posredovale v odločanje več predlogov. Ta je na svoji seji 4. marca 2015 izbral naslednje nagrajence:
 
Glazerjevo nagrado za življenjsko delo v letu 2015 prejme pesnica in prevajalka Erika Vouk.
 
Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture v letu 2015 prejmejo:
  • Mirjana Koren, arhitektka,
  • Marjan Pungartnik, pesnik in vsestranski kulturni delavec,
  • mag. Tomaž Kancler in Mateja Katrašnik, arhitekta.
 
Slovesna podelitev Glazerjevih nagrad bo v ponedeljek, 23. marca 2015, ob 18. uri v Lutkovnem gledališču Maribor, Vojašniški trg 2 a, Maribor.

 


vodoravna delilna črta