42. prireditev Športnik leta 2014
vodoravna delilna črta

 

V Dvorani Tabor je potekala že tradicionalna 42. prireditev Športnik leta 2014, ki je v dvorano privabila vse, ki so del zgodbe mariborskega športa.  Športni novinarji in strokovni svet Športne zveze Maribor so bili tisti, ki so izbrali najboljše športnike. Tako je najboljša športnica postala Ilka Štuhec, najboljši športnik pa smučar Filip Flisar.
 
Med moškimi sta se za Filipom Flisarjem razvrstila Klemen Kosi in plavalec Martin Bau, pri ženskah pa je drugo mesto zasedla mlada atletinja in rokometašica Tjaša Stanko pred atletinjo Sonjo Roman. Najboljša moška ekipa so bili nogometaši Nogometnega kluba Maribor Branik, na čelu s trenerjem leta Antejem Šimundžo, najboljša ženska ekipa pa Odbojkarski klub Nova KBM Branik. Železničarski teniški klub Maribor je prejel priznanje za najboljšo ekipo v individualnih športnih panogah. V šolskem športu se je najbolj izkazala Osnovna šola Ludvika Pliberška. Za najbolj perspektivna športnika Maribora sta bila izbrana plavalec Vito Vodenik in smučarka Desiree Ajlec. Športnica leta med invalidi je Danica Padežnik, najboljši športnik med invalidi Matej Kopič in najboljša ekipa med invalidi igralci dvoranskega nogometa Društva gluhih in naglušnih Podravja Maribor. Posebno plaketo za zasluge na področju invalidskega športa je prejelo Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor.
 
Komisija za priznanja je med dvanajstimi prispelimi predlogi izbrala tudi sedem Cizljevih nagrajencev, in sicer so najvišja priznanja na področju športa v Mestni občini Maribor prejeli: Anica Špendl (gimnastika), Milan Borko (borilne veščine), Iztok Ciglarič (atletika), Maks Ferš (balinanje), Borut Jarc (nogomet), Milan Lovrenčič (veslanje na tekočih in divjih vodah) in Herman Novak (športni pedagog).
 


vodoravna delilna črta