ARSO razglasil rdeči alarm zaradi obilice snežnih padavin tudi za področje Maribora
vodoravna delilna črta

 

Vodstvo Mestne občine Maribor se skupaj z vodstvi javnih podjetij, ki opravljata zimsko službo na področju Maribora, intenzivno pripravlja na obilne snežne padavine, ki jih vremenoslovci napovedujejo za jutri in v petek. Na području MO Maribor namreč po napovedih lahko zapade celo do 80 cm snega.

 

Javni podjetji Nigrad in Snaga, ki opravljata zimsko javno službo, sta zaradi napovedanih padavin že okrepili ekipe zimske službe. Ekipe se bodo, podobno kot med sneženjem pred nekaj dnevi, takoj odpravile na teren ter pričele s čiščenjem in posipavanjem ulic, cest in pločnikov v Mariboru. Na terenu bodo za pomoč občanom tudi dodatni informatorji.

 

Vodstvo MO Maribor občanom svetuje, da se ne odpravljajo na pot, če to ni res nujno potrebno ter upoštevajo tudi dejstvo, da bo čas prihoda na cilj bistveno daljši od običajnega. Vse udeležence v prometu pozivajo na previdnost in strpnost, vsekakor pa je najsmotrneje uporabiti javni prevoz. Če je le mogoče, naj občani svoja vozila parkirajo le na eni strani ulic in na dvoriščih ter tako snežnim plugom omogočijo prehod in odrivanje snega.

 

Občani bodo lahko na sedežu podjetja Nigrad dvignili tudi do 20 kg soli za posipanje, zagotoviti pa si morajo lastno posodo. Vodstvo MO Maribor bo v prihodnjih dneh zaradi zagotavljanja ter učinkovite koordinacije ukrepov, podrobno spremljalo dogajanje na terenu ter javnost redno obveščalo o najbolj kritičnih področjih, v kolikor se bodo napovedi vremenoslovcev uresničile.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  Obvestilo - ARSO razglasil rdeči alarm zaradi obilice snežnih padavin tudi za področje Maribora
vodoravna delilna črta