Zgodovina strelišča v Melju sega že v leto 1960. Vse od takrat Zveza strelskih društev Maribor in Mestna občina Maribor skrbita, da na njem potekajo nemotene aktivnosti z orožjem malega in velikega kalibra. Na strelišču so se redno odvijala tekmovanja za strelske družine, ki so posedovale malokalibrsko orožje.

S spremembo zakonodaje o posedovanju orožja se je število strelskih družin zmanjšalo in posledično so se zmanjšale tudi aktivnosti na strelišču. S strelci Strelskega društva Policist je strelišče dobilo nov zagon in ponovno zaživelo.

Zaradi zastarelosti in neustreznosti protihrupne ograje ter vedno večjih potreb po strokovni uporabi malokalibrskega orožja se je Mestna občina Maribor v sodelovanju Zvezo strelskih društev Maribor odločila za obnovo strelišča. Skupna vrednost investicije je bila 60.000 evrov, Mestna občina Maribor je bila uspešna na razpisu Fundacije za šport, s katere je pridobili 20.000 evrov sredstev. 20.000 evrov je prispevala tudi Zveza strelskih društev Maribor.

S to prenovo je strelišče v Melju postalo edinstven tovrsten objekt v štajerski regiji in omogoča nemoteno vadbo in tekmovanja z orožjem malega in velikega kalibra.

Kratka otvoritvena slovesnost je potekala 30. marca 2011 ob 16.00 uri ob strelišču, Trdinova ulica 20 (Športni  center Melje).

vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta