Mednarodna šola z IB programom

Poglej podmeni

Mladi

Šola z mednarodnim IB programom v Mariboru

V Mestni občini Maribor načrtujemo ustanovitev šole z mednarodnim programom. Na šoli se bo izvajal program mednarodno priznane organizacije International Baccalaureate Organisation iz Ženeve, ki je že 50 let vodilna mednarodna sila v izobraževanju.

Z začetkom delovanja šole z mednarodnim programom želimo zagotoviti dostop do mednarodno priznanega izobraževanja tudi v SV regiji, saj podobnega sistema šolanja, ki bi zajemal celotno vertikalo od predšolske vzgoje, osnovne in srednje šole, v širši regiji ni.

Šola bo izvajala programe na predšolski, osnovnošolski in srednješolski ravni, za otroke od 3. do 18. leta starosti, tako da se bodo otroci in mladostniki lahko kadarkoli vključili v izobraževalni proces. Program se bo začel izvajati v šolskem letu 2023/2024 na OŠ Leona Štuklja v  Mariboru.

Program bo namenjen:

 • otrokom tujih gospodarskih, diplomatskih in drugih predstavnikov organizacij, ki to dokazujejo z ustreznimi dokumenti,
 • otrokom slovenskih državljanov, ki so ali bodo bivali v tujini in to dokazujejo z ustreznimi dokumenti,
 • otrokom tujih državljanov, za katere se ugotovi, da je za otroka koristneje, da obiskuje šolo z mednarodnim programom.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

  Ste fizična ali pravna oseba?

  Naprej

  Prošnja za razgovor

  Sporočilo je bilo poslano